Header afbeelding
Huisartsen Eygelshoven
Laurastraat 4a 6471JL
Eygelshoven

Zorgaanbod

Huisarts

Bij de huisarts kunt u terecht voor al uw medische vragen en klachten. De huisarts kan u op diverse manieren helpen:

  • Via een e-consult waarin u een niet-urgente zorgvraag kunt stellen. U krijgt dan binnen twee werkdagen een reactie, zie voor meer info.
  • Een telefonisch consult.
  • Een consult tijdens het spreekuur.
  • Een huisbezoek.

Een e-consult kunt u elke dag, de hele dag sturen. Voor de andere consulten en het huisbezoek dient u een afspraak te maken.

Physician Assistant

Een Physician Assistant (PA) is een zorgprofessional met een Masteropleiding tot Physician Assistant (MPA). U kunt bij de Physician Assistant komen als u bijvoorbeeld klachten hebt van de luchtwegen, hart, buik, huid, ogen, wonden of gewrichten, maar ook als u bijvoorbeeld last hebt van vermoeidheid of als u psychologische klachten hebt. De PA mag net als de huisarts een recept geven voor medicijnen, kleine chirurgische ingrepen doen en iemand doorsturen naar een specialist in het ziekenhuis. De huisarts blijft wel uw eigen arts.

Assistent

De assistente spreekt u als eerste als u met de praktijk belt. Ze maakt de afspraken voor de spreekuren, de visites en het telefonisch spreekuur. Zij weet ook vaak het antwoord op praktische (zorg)vragen en bijvoorbeeld verwijzingen en recepten. De assistenten hebben ook een eigen spreekuur waar u terecht kunt voor onder meer:

  • Controle van bloeddruk
  • Injecties plaatsen
  • Verzorgen van wonden
  • Verwijderen van hechtingen
  • ECG maken
  • Bloedprikken
  • Aanstippen van wratten
  • Oren uitspuiten

Praktijkondersteuner GGZ

Iedereen is wel eens somber, gespannen of zit een tijdje wat minder lekker in z’n vel. Vaak komt u daar zelf of met hulp van anderen in uw omgeving wel weer uit. Als uw psychische klachten niet verdwijnen of groter worden, is het belangrijk om hulp te zoeken en uw problemen aan te pakken. De eerste stap is het bespreken van uw klachten met uw huisarts. De huisarts kan in overleg met u voorstellen een gesprek aan te gaan met de praktijkondersteuner Geestelijke GezondheidsZorg (POH-GGZ). De praktijkondersteuner GGZ werkt onder verantwoordelijkheid van de huisarts en is specialist in het verlenen van psychische zorg.

De POH-GGZ behandelt patiënten met uiteenlopende problematiek zoals sombere of depressieve stemming, angst, spanning gerelateerde klachten en rouw. Deze gesprekken kunnen ondersteund worden door vragenlijsten en e-Health (online programma’s).

Praktijkondersteuner Somatiek

De praktijkondersteuner Somatiek ondersteunt de huisarts in de behandeling van patiënten met een chronische lichamelijke aandoening. Denk hierbij aan diabetes (suikerziekte), hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol, hart- en vaatziekte, COPD en Astma. De praktijkondersteuner heeft een zelfstandig spreekuur waarvoor de huisarts u verwijst. De praktijkondersteuner gaat samen met u in gesprek, geeft informatie over de chronische ziekte en onderzoekt samen met u de mogelijkheden gezond te leven met uw chronische aandoening en probeert u daarin te stimuleren.

Wij als team praktijkondersteuners Somatiek vinden het belangrijk dat u een vast aanspreekpunt heeft waar u terecht kunt met vragen over uw chronische aandoening. De praktijkondersteuner handelt volgens de richtlijnen en overlegt regelmatig met de uw huisarts.

Praktijkondersteuner Ouderenzorg

De praktijkondersteuner Ouderenzorg draagt bij aan de zorg voor kwetsbare ouderen in onze praktijk. Zij gaan in gesprek met oudere patiënten om te inventariseren welke zorg nodig is. De focus ligt op ondersteuning, begeleiding en organisatie van de juiste zorg voor de oudere patiënt (75+). De gesprekken vinden meestal plaats bij u thuis.